Övergången mellan att träna i våra ungdomsgrupper (12-14) och att börja träna med vuxna kan vara tuff och vi ser att många försvinner i den åldern. Vi vill med denna satsning skapa förutsättningar för att behålla fler och skapa gemenskap och kunskap för en lång och skadefri idrottskarriär.

En stor nyhet för hösten är att vi kommer att starta en träningsgrupp för de ungdomar (15-17år) som tränar och tävlar i jiu-jitsu och som kommer att tävla i juvenile klassen under 2024 och 2025. Denna grupp kommer ha ett tydligt tävlingsfokus och målet för gruppen är att så många som möjligt ska kunna åka på VM i Los Angeles i Maj/Juni 2025. Ansvariga tränare för gruppen kommer att vara våra rutinerade svarbälten Ricard Carneborn och Henrik Rauge samt ett nätverk av övriga tränare och resurser.

Ungdom till vuxen
Övergången mellan att träna i våra ungdomsgrupper (12-14) och att börja träna med vuxna kan vara tuff och vi ser att många försvinner i den åldern och det är det vi vill motverka genom att skapa denna träningsgrupp. Vårt mål är att bygga vidare på den fina gemenskap som skapats via tävlingsgruppen för Team Nacka Juniorer på fredagarna och fortsätta bygga starka atleter, både fysiskt och psykiskt. Vi vill med denna satsning skapa förutsättningar för en lång och skadefri idrottskarriär.

Träningen
Team Nacka Juvenile gruppen kommer utöver träningen på veckans vanliga pass ha ett gemensamt pass på onsdagar klockan 18.30-19.45 på matta 2. Utöver dessa pass kommer vi att ha temaveckor under året med fysträning (styrka och kondition) samt erbjuda föreläsningar och workshops om kost och mental träning.

Träningen i Team Nacka Juvenile kommer att vara mycket individuellt anpassad och du kommer tillsammans med dina tränare att få jobba fram dina favorittekniker samt utveckla dina kommande tekniker. Målet med passen är att i en så realistisk miljö som möjligt (utifrån vikt, ålder och kunskap) sparras och pressa dig själv till nya nivåer.

Inbjudan till startmöte söndag den 25:e Augusti klockan 16.00-17.30
Ett mail kommer inom kort att skickas ut till de ungdomar som nu är tilltänka att vara med och de kommer bjudas in på ett informationsmöte söndag den 25:e Augusti klockan 16.00-17.30. På detta möte kommer vi att informera dig och dina föräldrar om hur gruppen kommer fungera och vad vi kräver av dig som vill vara med. Om du inte fått mailet men vill vara med så ber vi dig att kontakta Ricard på info@nackadojo.com

Vi ser fram emot att se dig och dina föräldrar på startmötet den 25:e klockan 16.00-17.30. Mera information kommer finnas i det mail som vi inom kort skickar ut.

Grundläggande krav för att vara med:

  • Du är född 2008, 2009 eller 2010 och tränar jiu-jitsu
  • Du tävlar eller avser att tävla regelbundet de kommande åren
  • Du tränar jiu-jitsu, styrka och kondition minst 5 pass i veckan
  • Du klarar av att balansera skolan och träningen och planerar så att skolarbeten och läxor inte hindrar dig från att träna och tävla i någon större utsträckning.
  • Att du följer din träningsplanering samt skriver träningsdagbok
  • Du har som avsikt att tävla på VM i USA i Maj/Juni 2025